Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156 известни проблеми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 156 известни проблеми

Та значи купих си Alfa 156 1.8 TS 1998 и най-накрая смених нужните консумативи след покупка, но....
    -задните стъкла са ръчни и не се свалят по мое мнение са скъсани жилата
    - когато колата работи на празен ход трака като дизел
    - загрява супер бавно а и оборотите се люлат, самофорсира се, щом пусна климатика започва същото клатене на оборотите
    - мисля че рефлекторите на фаровете са се матирали и фаровете несветят добре
    - дясното копче за предния прозорец е счупено
    - и на таблото ми свети няква грешка май касаеща еърбега

та смисъла от цялото това оплакване е да ми дадете съвети какво да сменям и откъде да копувам, защото мисля че съм влюбен в тази кола

Така,здравей и добре дошъл в манията наречена Алфа Ромео.
    Поздравления за избора и сега по темата.
    Ако си се разтърсил из форума ще разбереш че твоята кола,както и всички други Алфи имат тези често срещани проблеми(не бих го нарекъл точно проблем а по скоро консумативи за смяна.)
    1)Трака като Дизел - проблем :Вариатор(на 80% от алфите от тези години го има този проблем) - оправя се с нов или с ремонтно китче,по възможност като сменяш ремъка че ще ти вземат по-малко за труд
    2)Термостат за смяна(прочети има много изписано,трябва да ти загравя за около 5 мин и стрелката да е малко или на 90 градуса)(при всички коли се сменя на не повече от 100,000 км.).
    Ако ти клатат оборотите най вероятно е моторче на празен ход или
    ти е мръсна дроселова клапа, дължи се на хубавия бензин,а доколкото пускането на климата , донякъде е нормално да се качат с 100 оборота, но пак може пак да е от моторчето на празен ход.Като го смениш ще видиш.
    За другите неща....ако ти се занимава може и сам да си ги оправиш,доколкото до фаровете - за 1в път чувам такъв проблем.
    Относно грешката , кое индикаторче ти свети, мига ли, или си свети постоянно.

Радвам се че си се ориентирал към вярата, пусни снимки да видим как е Алфичката.
    настояща - BMW 3er
    ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
    ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Рефлекторите или стъклата на фаровете са помътняли. И мойто копче беше счупено, смених го цялото- 15лв втора ръка. Ако ти е бил слаб акумулатора централата на еърбега го записва като грешка, изчиства се на диагностичен стенд.
      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Баце що не идеш на диагностика там ще ти кажат всичко
        А можешда идеш направо при Бобо да ти отсрани всички проблемаций по колата
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

vegatta_156 е прав-диагнастика и подмяна на това ,което трябва. Занемариш ли я сега така ще я караш и все ще отлагаш.Прави сега докато се още "топъл" Разбира се, става въпрос за пари ,но дано се по-малко
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Забравих - ЧЕСТИТО !!!!!!
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

момчета благодаря за инфото, мисля да си я ремонтирам и да си я карам, много си ми харесва количката и едва ли вече ще сменя марката. Събирам 1000 лева и отивам на ремонт че иначе немога да се надувам с нея

Comment

ето че сега се връщам от диагностика и всичко ми е наред, като изключим еърбега на който като тръгнеш да му правиш диагностика забива системата. Та диагностиката непоказа проблеми а не е като да няма.
                Понеже температурния датчик беше мн. окислен го смених разбира се никва разлика, явно ще ми трябва специалист по Алфи-те

Comment

Първоначално публикувано от EDmundo
                  ето че сега се връщам от диагностика и всичко ми е наред, като изключим еърбега на който като тръгнеш да му правиш диагностика забива системата. Та диагностиката непоказа проблеми а не е като да няма.
                  Понеже температурния датчик беше мн. окислен го смених разбира се никва разлика, явно ще ми трябва специалист по Алфи-те
                  Ми те колегите вече ти казаха къде да отидеш, защо си пръскаш парите на места където са чували само за голф и ауди. Бат Бобо е твоя човек, гаранция, че ще ти оправи мъките по колата.

Comment

Честито и от мен!
                    И накрая, като я оправиш, ще ти бъде още по-сладко да се надуваш с красавицата!

Comment

добре де в такъв случай къде да открия Бобо и може ли той да ми предложи части да не ходя да търся че толко мнения чух че ми се зави свят, явно неговото мнение ще бъде решаващо

Comment

Здравейте,
                        Тия дни и аз се сдобих с 156 1,8,ама така като чета , не лошо да споделите каде да намерим човека.

Comment

В общ технически раздел първата тема е за неговия сервиз
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                          X